OPŠTI SAVETI ZA KLAĐENJE

Kako do dobitka na kladionici?

Opsti savetiPre nego što počnete da se kladite uvek imajte na umu da bez discipline i samokontrole nećete uspeti. DISCIPLINA je ključna stvar i ono po čemu se razlikuju oni koji imaju cilj i znaju kako da dođu do njega i oni koji žele da zarade novac na što brži i lakši način i pri tome nesvesno i nekontrolisano ulaze u rizik koji najčešće dovodi do bankrota. Dobro razmislite i smislite svoju strategiju kako da se kladite. Kada to rešite možete početi sa klađenjem ne odstupajući od svoje strategije.

Ako uspete da ispoštujete svoje principe i ono što ste postavili kao cilj, šanse za dobitkom su mnogo veće. Ne kladite se uvek na svoje omiljene klubove. Ako mislite da će klub za koji navijate izgubiti ne plašite se da odigrate protiv njega. Klađenje zahteva zdravo razmišljanje bez emocija. Takođe, ako vam neki klub donese dobitak, sledeći put ne igrajte na taj klub po svaku cenu čisto da ga ispoštujete. Neki kladioničari imaju pored omiljenih i omražene klubove protiv kojih uvek igraju, što takođe nije ispravno. Nijedan klub nije predodređen da vam donosi novac ili pak uzima. Baksuzni i srećni klubovi su samo za sujeverne ljude koji su neuspešni u klađenju. Ne dozvolite sebi da vas kvota uplaši ili ohrabri. Najbolje je da pogledate parove tako što nećete gledati kvotu. Utakmicu ne dobija kvota, ona je samo prividan odnos snaga protivnika pre utakmice. Sve što se dešava na terenu nije vezano za kvote. Favoriti postoje samo na papiru. Pored toga, mnoge kladionice zavaravaju igrače tako što smanjuju kvotu iako znaju da to nije realan odnos.

Uspešni kladioničari nisu oni koji se klade na osnovu trenutnog stanja kluba na tabeli. U obzir uzmite i: formu timova, moral i motiv igrača, listu povređenih igrača, zdravo razmišljanje bez emocija i najvažnije lični osećaj. Ne dozvolite sebi da vas tuđe mišljenje o nekom meču navede na pogrešan tip. Druge treba saslušati, ali ispoštujte i svoje mišljenje i osećaj. Ukoliko vam se ne sviđa tuđi savet za određenu utakmicu, slobodano odigrajte kako vi mislite. Ponekad je čak i korisno da čujete kako drugi razmisljaju, jer upravo tada možete zaključiti nešto važno. Budite strpljivi, STRPLJENJE takođe ima ključnu ulog u klađenju. Nemojte se kladiti nekontrolisano i ulaziti u velike gubitke. Morate znati da se do dobitka ne dolazi "preko noći". Ukoliko vam u početku krene loše, nemojte gubiti nadu i odustajati. S druge strane, ako često dobijate, nemojte misliti da ste nepogrešivi. U tom slučaju možete postati previše samopouzdani što može biti kobno. Ne postoje večno kvalitetni i večno loši klubovi. Svaka dobra ekipa pada u formi, kao što i svaki loš tim zablista. Dokaz za to su mnogi evropski velikani koji igraju po nižim ligama ili se bore za prvoligaški status, kao i veliki broj "malih" klubova koji se veoma uspešno takmiče i čestoSaveti su nepremostiva prepreka za "velikane". Od stare slave se ne živi. Nastojte da uvek postignete što više. Ukoliko ostvarite veliki profit nemojte misliti da je to najviše što ste učinili i da se nešto slično ne može ponoviti. Najbolje je da pri svakom novom tipovanju zaboravite ono što je iza vas, zamislite da vam je to prvi tiket u životu i da ste na pozitivnoj nuli. Ukoliko mislite da ne možete dobiti bolje se nemojte ni kladiti.

Trudite se da uvek budete dobro informisani jer to je glavni preduslov za dobitak. Pratite statistiku jer ona može dosta toga da vam pokaže. Naravno da statistika nije konačni i pravi pokazatelj, ali uz pomoć nje možete sagledati i uočiti dosta korisnih stvari. Statistika vam pomaže da isplanirate određene tipove kroz duže vreme, u zavisnosti od raspleta događaja u bliskoj budućnosti. Singlovi su najefikasniji i najjednostavniji put do zarade. Morate biti svesni da pomoću singlova možete dosta zaraditi, za razliku od tiketa na kojima ima više parova. Singlovi su mač sa dve oštrice, ali ako unapred smislite dobru strategiju i poštujete je u svakom trenutku budite bezbrižni. Nije bolji onaj kladioničar koji tačno istipuje više mečeva, već onaj koji ostvari bolji profit.

EVO NEKOLIKO KORISNIH SAVETA KOJIH SE TREBATE PRIDRŽAVATI:

 • Izbegavajte kvote manje od 1.5.
 • Ne igrajte prvenstvene utakmice dok ne prođe 4-5 kola.
 • Pratite vesti ko igra, ko je povređen, ko ima crveni karton, naročito za druge, treće lige...
 • Nikad se ne kladi za više para nego što možes da priustiš sebi.
 • Ne kladi se sa pozajmljenim novcem.
 • Nikad ne povećavaj kvotu tako što ćes ubaciti jos samo ovaj meč, bolje povećaj sumu, jer će te baš taj meč "prodati".
 • Izbegavajte lokalne derbije koji sa sobom nose mnogo motiva i emocija.
 • Ne kladi se na timove koji su u zoni ispadanja ili jedno do dva mesta iznad istog.
 • Ne igrajte lokalne kup utakmice.
 • Ne stavljajte isti par na više listića.
 • Nikad se ne kladi samo radi kladjenja samog tj. iz navike.
 • Obratite pažnju na vremensku prognozu... zima, kiša, sneg... obično dolazi 0-2 gola.
 • Veliki broj derbija između tri prvoplasirana kluba završava se sa 0-2 gola.
 • U Italiji (seria A) skoro 50% susreta u par poslednjih godina između ekipa koje imaju isti broj bodova završi se pobedom domaćina.
 • Prednost domaćeg terena. Posmatrajući 27 evropskih liga u zadnjih tri godine, rezultati pokazuju da je u 46% utakmica pobedio domaćin, 27% utakmica je završeno nerešeno i 27% utakmica je pobedio gost.
 • Ako je klub dobio novog trenera, igrači obično odigraju bolje u sledeće jednu ili dve utakmice.
 • Obratite pažnju na prosek godina naročito za drugu i treću ligu, posebno ako putuju na udaljeno gostovanje.
 • Ako igras i konstantno gubiš, razmisli da li je klađenje za tebe, menjaj sebe ili strategiju klađenja.
 • Ako upadneš u gubitničku seriju, prekini i nastavi za par nedelja.