KLAĐENJE SA USLOVOM

Šta je klađenje sa uslovom?

Kada želite da se kladite na više doagđaja na jednom tiketu, ali niste 100% sigurni da će svaki od tih događaja biti baš kako bi Vi želeli, ali ste sigurni da će se bar neki od njih završiti kako Vi očekujete ali ne znate koji, onda je prava stvar za Vas uslov. U klađenju sa uslovom Vi određujete koji broj od navedenih događaja će biti pogođen i ako pogodite tačno toliko ili više ishoda, Vaš tiket je prošao. Naravno sve ovo biste mogli da odradite i bez uslova ali bi Vam bilo potrebno znatno više vremena. Pogledajte kako to izgleda na primeru ispod:

Klađenje sa uslovom - Primer

Sigurni ste da će se bar dva derbija ovog vikenda završiti nerešeno, ali ne znate koja dva. Onda bi trebalo da odigrate uslov 2 od 4, tako što ćete staviti konačan ishod X na sva 4 meča i na kraju odabrati opciju 2 od 4 (combo option 2/4). Ovo znači da če Vaš izbor biti podeljen na šest uplata, kako bi se pokrile sve kombinacije sa dve nerešene utakmice i naravno ukupan ulog se deli na 6 uplata.

Ako stavite 6€ na 2 od 4 uslov (2/4 combo):
Meč 1 X (Draw)
Meč 2 X (Draw)
Meč 3 X (Draw)
Meč 4 X (Draw)

U suštini to je isto kao 6 uplata bez uslova sa ulogom od 1€:
1. Meč 1 X & Meč 2 X: ulog 1€
2. Meč 1 X & Meč 3 X: ulog 1€
3. Meč 1 X & Meč 4 X: ulog 1€
4. Meč 2 X & Meč 3 X: ulog 1€
5. Meč 2 X & Meč 4 X: ulog 1€
6. Meč 3 X & Meč 4 X: ulog 1€

Naravno pošto je svejedno, lakše je izvršiti jednu uplatu sa uslovom - combo (2/4) nego 6 uplata bez uslova - accumulator. Proći će Vam uplata ukoliko se bar dva derbija završi nerešeno, i naravno osvojićete više ukoliko bude više nerešenih ishoda nego što ste naveli. Ukoliko budu dve nerešene utakmice onda je prošla jedna od ovih 6 uplata. Ako budu tri nerešene utakmice, onda ste pogodili tri uplate od ovih 6, i imaćete isplatu sa te tri uplate. Sve četiri nerešene će Vam doneti največi profit, jer su naravno sve 4 uplate dobitničke.

Izračunavanje broja kombinacija

Pitanje je kako izračunati broj kombinacija prilikom uplate uslova. Na primer 2 od 4 su 6 kombinacija, 2 od 3 su 3 kombinacije, 3 od 5 su 10 kombinacija. Kako ovo brzo izračunati?

Ako Vam je uslov a od b (a/b) onda je broj kombinacija
b!/(a!*(b-a)!) gde je a!=a*(a-1)*(a-2)*...*2*1
Na primer:
2 od 3 -> b!=3!=3*2*1 a!=2!=2*1 (b-a)!=1!=1 -> 3*2*1/2*1*1 = 3
2 od 4 -> b!=4!=4*3*2*1 a!=2!=2*1 (b-a)!=2!=2*1 -> 4*3*2*1/2*1*2*1 = 6
3 od 5 -> b!=5!=5*4*3*2*1=120 a!=3!=3*2*1=6 (b-a)!=2!=2*1=2 -> 120/6*2 = 10

Fiks pre uslova

Naravno možete dodati fiks na svaku uplatu sa uslovom. Fiks je utakmica ili više ishoda, koji će se nalaziti u svakoj kombinaciji. Ukoliko imate fiks zajedno sa uslovom, onda od ishoda fiksa zavisi cela uplata. Ukoliko ne prođe jedan deo ili ceo fiks, ne prolazi ni cela uplata. Naravno fiks je dobar jer povećava značajno mogući dobitak na kladionici, ali je i veoma opasan jer cela uplata zavisi od fiksa. U suštini trebalo bi stavljati kao fiks samo ono u šta ste poprilično sigurni.

Budite oprezni prilikom uplata sistema sa uslovom!

Budite oprezni prilikom stavljnja ovakve vrste uplate, jer svaka online kladionica ima svoja pravila vezano za količinu novca koju uplaćujete na ovaj način. Jedna od varijanti je da unesete ceo iznos koji uplaćujete (u našem slučaju 6€), i oni će ga podeliti na broj kombinacija koji imate. Ipak veliki broj kladionica prihvata uplatu po kombinaciji pa je množi sa brojem kombinacija (u našem slučaju, uplata po kombinaciji je 1€, a kladionica će skinuti sa vašeg račina 6 x 1€). Najčešća greška je da unesete ceo iznos uplate (6€ u ovom slučaju) kao uplatu po kombinaciji i tek onda otkrijete da ste u stvari napravili 6 x 6€ uplatu. Zato, oprezno!