KLAĐENJE NA BROJ GOLOVA IZNAD-ISPOD

Šta je klađenje na broj golova iznad-ispod?

Ovo je oblik klađenja za one koji znaju da će biti puno golova na utakmici ili će biti tvrd meč bez puno prilika ali ne mogu da pretpostave pobednika. Iznad/ispod klađenje je klađenje na broj golova na meču, ili bolje rečeno možete se opkladiti da će biti više ili manje golova od određenog broja koji ponudi kladionica. Najčešće je to 2.5 golova na meču, i kladite se na iznad (Over 2.5) ako mislite da će biti tri ili više golova, ili na ispod (Under 2.5) ako mislite da će biti dva ili manje golova. Kladionice često i promene ovaj broj golova ukoliko je u pitanju meč sa izrazitim favoritom.

Kako se kladiti na broj golova iznad-ispod?

Postoji par stvarčica koje bi trebalo znati kada je u pitanju klađenje na broj golova.

  1. Manje poznate lige su poznate po velikom broju golova skoro na svakom meču. Radi se o Holandskim, Belgijskim, i nekim Skandinavskim ligama. Postoji mnogo izvrsnih napadača u pomenutim ligama, i oni su uglavnom stranci, dok su odbrane znatno lošijeg kvaliteta, i samim tim mogućnost postizanja pogodaka je veoma velika.
  2. U današnjem fudbalu postoje dve trenerske filozofije. Postoje oni koji misle da je smisao fudbala postići gol više od protivnika i pobediti, i druga strana koja je za opciju sačujav svoj gol a napad ako postigne koji pogodak odlično. Prva opcija je najzastupljenija u Nemačkoj i Španiji, dok su Italijanski klubovi uglavnom za drugu opciju. Naravno postoje izuzeci i kada su u pitanju klubovi i treneri koje valja pratiti nekoliko sezona.
  3. Derbi mečevi se češće završavaju sa manjim brojem golova od proseka, jer su timovi dosta rezervisaniji. Najčešće obe strane respektuju protivnika isuviše i postavljaju ozbiljnije zahteve za svoje odbrane. U ovakvim mečevima nije važno pobediti, važno je ostati neporažen.
  4. Proverite liste povređenih i kažnjenih igrača. Ukoliko za neku ekipu ne nastupa ključni igrač, plejmejker ili napadač, verovatno će ceo tim imati problem sa postizanjem pogodaka. Ukoliko ne nastupa glavni odbrambeni igrač teško će ekipa sačuvati svoju mrežu. Ovo se pre svega odnosi na klubove sa manje poznatih igrača i manjim budžetom, jer upravo oni nemaju kvalitetnu zamenu na klupi za svakog igrača. Bogati klubovi nemaju ovakvih problema.
  5. Tradicija je dosta bitna, pogledajte rezultate prethodnih utakmica odabranih rivala. Naići ćete na neočekivane podatke.
  6. Proverite vremensku prognozu za određeno područje. Ukoliko je jako kišovito ili ima snega teško ćemo videti dobar meč i igrači neće pokazati sve što mogu na teškom terenu.
  7. Važnost meča? Ukoliko je meč važan za neku stranu u smislu ispadanja iz lige ili osvajanje pozicije u vrhu tabele onda će meč ličiti na derbi.
  8. Takođe mečevi u Kupovima pojedinih zemalja imaju svoja pravila. Domaćini će retko dozvoliti da prime gol. Takođe, ukoliko postignu pogodak, gost će retko promeniti formaciju kao u ligaškom duelu.

Gde se kladiti na broj golova iznad-ispod?

Neke od najboljih online kladionica za klađenje na broj golova su 1xBet (1xBet detaljnije) i Betfair (Betfair detaljnije). Njihove kvote za broj golova su uglavnom veće nego kod drugih online kladionica. Takođe moguće je opkladiti se i na druge opcije kada je u pitanju broj golova, na primer iznad 3, što je retkost kod online kladionica.